ASAF start het nieuwe seizoen 2021-2022

Na een moeilijke periode van anderhalf jaar Corona start het koor ASAF maandag 6 september het nieuwe seizoen 2021-2022.
“We mogen weer, we kunnen weer en vooral: we willen weer !”
Deze slogan is overal te horen in de koorwereld. Uiteraard is het mogen, kunnen en willen nog met handen en voeten gebonden aan de regelgeving om verdere verspreiding van corona te voorkomen. En vanzelfsprekend wil het koor uiterst correct en veilig te werk gaan. Daarom repeteren we op locatie in een ruime, goed geventileerde kerk met zit/staanplaatsen op 1,5 meter afstand.

ASAF wil bij de herstart eerst en vooral werken aan het hervinden van de mooie, evenwichtige koorklank. Dirigent Anton de Kort zocht daarvoor diverse stem- en ademhalingsoefeningen uit. Daarnaast gaan we studeren op fraaie concertwerken, die hopelijk komende seizoen voor een talrijk publiek ten gehore zullen worden gebracht.

Ben je benieuwd naar het jaarprogramma ?
Welnu: na de opstartfase staat de opluistering van een Vesper in Terneuzen op de agenda. In de passietijd volgt – inmiddels haast traditiegetrouw – de medewerking aan de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach en dan is het flink studeren aan een concertprogramma met onder meer de “Messe Solenelle de St. Cecile” van Charles Gounod, wat in het najaar 2022 wordt uitgevoerd.

Zing je graag en heb je interesse in het zingen van klassieke werken? Kom dan eens langs op een repetitie (maandagavond 20 – 22 uur in Axel) en doe vrijblijvend een aantal keren mee. Verdere info kun je inwinnen via de volgende contactadressen:
Anton de Kort, dirigent: antondekort@zeelandnet.nl
Marian de Jonge, secretaresse: hdjonge@zeelandnet.nl

Wij verwelkomen je graag !