Agenda 2014

Maandag 6 januari Start van het jubileumjaar 100-jaar Asaf in het repetitielokaal en in de kerk in Axel met o.a.:
• Introductie en ontvangst 1e fles Asaf-jubileumwijn, met een uniek Asaf-etiket. De rode of witte wijn is bij de koorleden verkrijgbaar voor € 6,- per fles, met een schriftelijke beoordeling van de rode wijn door Frederikus aan het Rot.
• Een fotosessie van het koor in de kerk, met kleding en opgesteld als bij een concert in de kerk. Deze meest recente foto’s van het koor gebruiken voor PR activiteiten.
• Opname in de kerk van enkele geluidsfragmenten van uitgevoerde en/of uit te voeren werken, voor intern gebruik en plaatsing op de ASAF website.
• Informatieverstrekking aan Omroep Zeeland en de regionale pers als PR van ons jubilerende koor.
Maandag 24 februari Jaarvergadering
Datum nog niet bekend Na verkregen instemming van het bestuur “Axels museum”, een expositie van 100-jaar Asaf in het (net nieuw gebouwde en nog in 2014 te openen) streekmuseum, met mogelijk een optreden in het kader van die tentoonstelling.
Maandag 30 juni Uitstapje 2014
Zaterdag 13 september Op zaterdagmiddag 13 september 2014 is, aansluitend op de open Monumentendag, een grensoverschrijdende activiteit gepland, zo ook aansluitend bij de activiteiten herdenking 200-jaar Zeeuws- Vlaanderen in 2014. Op initiatief van de jubilerende koorvereniging Asaf is een recreatieve tocht uitgezet langs kerken in Zeeuws-Vlaanden en het naburige Oost-Vlaanderen, waarbij men tevens kan genieten van koormuziek. Het project kreeg de naam “Langs ’s Heren wegen” mee en voert de fietser of automobilist langs kerkgebouwen in Zuiddorpe, Koewacht, Wachtebeke en Stekene (Hellestraat). Klik hier voor meer info.
Zaterdag 8 november Een jubileumconcert in de Gereformeerde Kerk te Axel. Dit jubileumconcert organiseren we rond het thema en onder de titel: “Lofzang door de eeuwen heen” Hierbij zijn uit diverse stijlperioden composities gerangschikt, die het thema illustreren. Zo prijkt uit de Romantiek een cantate van Mendelssohn op het programma, naast Mozarts “Laudate Dominum” en “Jubilate Deo”; en uit de Barok onder meer de cantate “Lobe den Herrn” van Erlebach. Het koor wordt begeleid door Kamerorkest TY, terwijl sopraan Lies Vandewege de solistenrol invult. De orgelpartij wordt door Jos Vogel op een kistorgel verzorgd en de orgelbegeleiding door de hoofdorganist van de kerk, koorlid Jan Oppeneer.
Vrijdag 12 december Kerstsamenzang in de Prot. kerk Axel.